Lördag, 4.8. 14:30-17:00 Tält
Johanna Turunen: serigrafi workshop

Själv tryckt Norpas-kass (15 €) och själv tryckt Norpas-skorta, med unik design (25 €)

Arméns “peltipaitan” i ny tappning

Norpas-festivalen har i flera år gjort succé med den finska arméns återanvända skjortor, prydda med Norpas-emblem och grafik av Oriol Hernando och Jouko Ollikainen.

Den legendariska grå bomullsflanellskjortan tillverkas av den finska statens dräktfabrik (Valtion pukutehdas) och är en gammal kvalitetsprodukt som inte ens efter årtionden behöver slängas för att toppa avfallsberget.

I år får skjortorna en ny, unik och aningen mindre militär stil när yrkesskolan Metropolias beklädnadsstuderande Kunigunde Lettenmeier och Maria Keltomäki ger dem en ny karaktär. Kunigunde är speciellt intresserad av tekniken bakom kläddesign och vill utveckla branschen i en mer hållbar riktning. “Det här är en fantastisk möjlighet att få prova klädstajling i lite större skala”, säger hen om projektet.

Hantverket poleras i Johanna Turunens serigrafiverkstad, där var och en får finslipa sin egen Norpas-skjorta och samtidigt bekanta sig med silktryckets hemligheter. Besökarna får även trycka sin egen Norpas-kass i verkstaden.

Jazmin Martorell

Lördag  3.8. kl10.30-13.30 Bio Pony, gratis
Baritoni Jazmín Martorells sjungtekniks intensivkurs

Söndag vid paellakonserten 13:30-16:30
kursdeltagarnas spontan sjungföreställning

Den franska baritonen Jazmin Martorell arbetar med klassisk sångteknik  bel canto. Kursen passar åt alla. Kom och hitta din egen röst!

Lördag,  3.8. kl. 14.00—16.00 Masugn, gratis

Elektronisk musik -workshop, åt nybörjare med ledande av finsk  musiker LauNau. Man behöver inte anmäla sig, och man kan komma och gå när man vill.