Vapaan taiteen ohjelmisto on jälleen monitaiteellinen, yllättävä ja tuo oman hienon mausteensa Norpakseen. 

Tänä vuonna vapaan taiteen ohjelmistoon valittiin kahdeksan esitystä. Luvassa on erilaisia musiikkiesityksiä, nukketeatteria, performanssia, teatteria, musiikki-improvisaatiota sekä lyhytanimaatioiden näytös. Kaikki vapaan taiteen esitykset ovat ilmaisia ja lisäävät osaltaan upeasti festivaalin moniäänisyyttä.

KEHO KOLLEKTIIVI: JONO-TYÖPAJA, PERFORMANSSI

Verstaan piha, perjantai 2.8. klo 19:00, ilmainen

Työpajassa tehdään jonoja, etsitään jonoja ja opetellaan olemaan jonossa. Tarkoituksena on hyödyntää jonojen jaloa olemusta korostamaan ja tuomaan esille vapaavalintaisia paikkoja ja asioita festivaalin ympäristöstä.

———————————————————-

DUO Æ: JÄMÄKÄPPÄNÄ, NUKKETEATTERI

Verstaan piha, lauantaina 3.8. klo 15:15–15:45, ilmainen

Kokeilevan esitystaiteen duo Æ esiintyy kierrätysmateriaaleista rakennetun kookkaan nuken kanssa. Tule löytämään kehosi todellinen luonto Jämäkäppänän johdolla. Jämäkäppänän ohjauksessa saat taatusti kehollisia haasteita.

———————————————————-

T-POP DUO: KOSTO SUOMEN KANSALLE LIIALLISESTA ULKOMAISEN POPMUSIIKIN KUUNTELUSTA, MUSIIKKIESITYS

Gamla Bastun piha, lauantaina 3.8. klo 16:15-17:00, ilmainen

Katusoitannallaan maan ympäri mainetta niittänyt t-pop kaksikko on kuin Kalervo Palsan maalaus. Poikkeaa kaikessa tavallisuudesta. Luonnonsuojelu aktiviteettien kautta toisensa löytänyt parivaljakko soittaa pääasiassa Turkkapop-yhtyeen kantaaottavia ja kansallisromanttisia sulosointuja kovereina. Liveohjelmisto on vertaansa vailla, sillä musiikkityyli on erikoisuuden hakuisuudessaan jouduttu itse keksimään ja edustaa tulevaisuudessa suosittua t-pop tsunamin ensimmäistä varoitusaaltoa. “Jos pääsemme Norpas festivaaleille esiintymään saatamme intoutua tekemään muutaman festivaaliin tai paikalliseen luonnonsuojeluun liittyvän värssyn. Pääasiassa ohjelmisto koostuu kuitenkin Turkkapopyhtyeen vielä julkaisemattomasta tuotannosta.

———————————————————-

TURUN ANIKISTIT: IKIOMAT -NÄYTÖS, LYHYTANIMAATIOELOKUVIEN NÄYTÖS

Bio Pony, sunnuntaina 4.8. klo 01:30-02:45, ilmainen

Animaatioelokuvanäytös, jossa esitetään Turun Anikistit ry:n tuoretta tuotantoa. Turun Anikistit on Turussa toimiva animaatiotaiteilijoiden yhdistys, joka pyrkii tekemään epäkaupallisia animaatioprojekteja.

———————————————————-

MAANVÄET: MUSIIKILLINEN RUNOPERFORMANSSI

Metsä, sunnuntai 4.8. 11:00–12:00, ilmainen

Maanväet on runoutta, suomalaista mytologiaa ja musiikkia yhdistävä matka. Esityksessä liikutaan ylisestä aliseen, metsien pyhyyksistä siirtolapuutarhoihin ja haetaan juuri tähän aikaan resonoivaa mantraa. Esityksessä houkutellaan Liekkiöitä, Rahkoja, Veen Emoja ja muita muinaisjumalia ja henkiä näyttäytymään. Esityksen tekstit koostuvat suomalaisesta muinaisrunoudesta ja musiikki syntyy improvisoiden itse esityksessä.

———————————————————-

KOMMENTTIRAITA: HETKEN LAULU, IMPROVISAATIOMUSIIKKI

Verstaan piha/Masuuni, sunnuntaina 4.8. klo 13:00-14:00

Kommenttiraita on duo, joka soittaa hetken lauluja ja improvisoituja kappaleita. Laulujen sanat ja melodia syntyvät havainnoista juuri päällä olevasta hetkestä, ympärillä olevista ihmisistä ja kaikesta mitä esiintyjät näkevät, kuulevat ja aistivat. Tiivistetysti ilmaistuna se on tosielämän interaktiivinen kommenttiraita. Esitykseen kuuluu laulu, kitara ja djemberumpu.

———————————————————-

HANNA VILANDER: ILO-LIIKKEIDEN KERÄYS, LIIKE/TANSSI/PERFORMANSSI

Koko festivaalin ajan Verstaan, Masuunin tai Valimon alueella

Ihmiset ja eläimet ilmentävät iloa monella tapaa, myös liikkeen kautta. Hanna Vilander kerää Norpaksen kävijöiltä ja henkilökunnalta heidän iloisia liikkeitään. Tarkoituksena on kerätä liikkeitä tänä vuonna ja valmistaa niistä työpaja ja/tai teos ensi vuoden Norpakseen.