Norpas ry toimii laaja-alaisesti monikulttuurikentällä yli vetten ja valtiorajojen.

Tällä hetkellä Norpas ry:n käynnissä olevia festivaalin ulkopuolisia hankkeita ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Venäjä-yhteistyö -hanke, sekä Norpas-residenssitoiminta Taalintehtaalla.

Venäjä yhteistyöstä voit lukea lisää täältä.

Residenssitoiminnasta lisätietoa täältä.

Lisäksi Norpas ry järjestää kursseja, työpajoja sekä luentoja ympäri vuoden eri taiteen aloilta. Kesän 2019 luennot ja kurssit ovat:

  • Belgialaisen Manu Louis’n moninaisen musiikin kurssi 29.7-2.8.2019. Kurssi on tarkoitettu kaikille musiikista ja uudenoppimisesta kiinnostuneille, ennakko-osaamista ei vaadita, mutta ei siitä haittaakaan ole. Lisätietoja ja ilmoittautumiset täältä.
  • Baritoni Jazmín Martorellin bel canto-laulutekniikan intensiivikurssi 3. & 4.8., kolme tuntia molempina päivinä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.
  • Valokuvataiteilija Sanna Kanniston mestarityöpajassa 3. & 4.8. Kannisto antaa taiteellista ohjausta taiteelliseen työskentelyyn. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.
  • Maija Albrechtin mestarityöpaja graafikoille, piirtäjille, tai muille viivojen kanssa työskenteleville 3. & 4.8. Noin tunnin mittaisessa henkilökohtaisessa tapaamisessa Albrecht antaa ohjausta taiteelliseen työskentelyyn. Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.
  • Espanjalaisen ympäristötaidemestarin Joaquin Jaran luento 11.5. Bio Ponyssa, aiheena ympäristöön liittyvä ”hetkellisen taiteen” -käsite sekä Jaran omat teokset ympäri maailmaa.

Lisäksi Norpas ry on mukana järjestämässä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa tapahtumia Kemiönsaarella. Esimerkiksi Saariston kulttuuriseurueen kanssa järjestetään vuosittain Mörk-Ö pimeysfestivaalia sekä Taalintehtaan ruukkikylän Öppna dÖrrar avointen ovien tapahtumaa.

Norpas-residenssi tekee yhteistyötä Örön saaren residenssin kanssa.

Norpas on järjestänyt ja tulee järjestämään säännölisen epäsäännöllistä klubitoimintaa mm. Helsingissä ja Turussa, toisinaan myös Viipurissa ja ehkä joskus jossain muuallakin.

Norpaksella on myös erittäin läheiset ja salamyhkäiset suhteet barcelonalaisen kulttuuritilon, residenssin ja galleria Nookin kanssa.