Taalintehtaan kylällä kaikkialle on lyhyt kävelymatka. Tapahtumapaikat sekä palvelut sijaitsevat kaikki alle kilometrin säteellä toisistaan.

Taalintehdas on 1686 perustettu ruukkikylä Saaristomeren rannalla Kemiönsaaren kunnassa. Taalintehtaan vuosisatojen mittainen työläishistoria näkyy edelleen upeasti ruukkikylän historiallisissa rakennuksissa, kerroksellisuudessa sekä luonnossa. Norpas on ottanut Taalintehtaan ruukkimiljöön sekä luonnon festivaalin areenoiksi ja Norpaksessa pääset nauttimaan tunnelmallisista konserteista mielenkiintoisessa ympäristössä.

Festivaali-infopiste ja lipunmyyntipiste

Keltainen mökki pihalla Verstaan ja Valimon välissä.

Festivaali-infosta saat kaiken tarpeellisen tiedon ohjelmasta, työpajoista, majoituksesta ja Taalintehtaasta. Lisäksi myynnissä Norpas-kangaskasseja sekä mahdollisesti artistituotteita. Lipunmyynti ja -lunastuspisteet sekä rannekkeenvaihtopisteet ovat samassa kopissa, toisessa luukussa.

Verstas (1853)


Verstas on ruukin Vanha mekaaninen konepaja. Se on vanhan tehdasalueen viimeinen teollinen laitos, jossa toiminta lakkasi 1955. Nykyisin rakennus kuuluu Ruukinmuseolle ja siellä järjestetään Norpaksen lisäksi muita kulttuuri- sekä kylätapahtumia. Tullimäentie 7

Valimo (1842)

Masuunin alueen vanhin säilynyt tehdasrakennus, valimo, jonka toiminta lopetettiin 1949 tulipalon jälkeen. Takkirautavalimo kuuluu nykyisin Ruukinmuseolle.
Tullimäentie 7

Masuuni (1850)

masuuni
avajaiset766 S.Seppo72

Taalintehtaan ensimmäisen teollisuuslaitoksen masuuni rakennettiin 1686, jolloin ruukkitoiminta käynnistyi Taalintehtaalla. Nykyisen jäljellä olevan masuunin raunio oli aluperin rakennettu 1850 ja sen toiminta ajettiin alas 1928. Vanha masuunin raunio entisen ruukkialueen keskellä kunnostettiin 2000-luvulla. Tullimäentie 7

Bio Pony (1845)

Yksi Ramsayn rantamakasiineista, joka aikoinaan rakennettiin hevostalliksi, muutettiin jo 1960-luvulla elokuvateatteriksi. Teatteri sai luonnollisesti nimeksi Bio Pony ja se on palvellut taalintehtaalaisia uskollisesti siitä lähtien. Bio Ponyssa pyöritetään Norpaksen esitysten lisäksi mm. ympärivuotista elokuvakerhoa. Rakennuksessa on 140 paikkainen elokuvateatteri, joka toimii Norpaksen elokuva-areenana. Tallimäentie 4

Gamla Bastun (1850)

Slagitiilista tehty vanha työläisten sauna. Saunassa toimi Taalintehtaan viimeinen yleinen sauna vuoteen 1997 asti. Saunaa varten oli tehtaalla painettu jopa saunapoletteja. Nykyisin sauna on yksityisomistuksessa, mutta saunan tiedostava omistaja on myötämielinen Norpakselle ja sauna lämpiää jälleen elokuun lopulla. Slagikivinen vanha työväen sauna lepää lammen rannalla metsässä masuunin takana.

Fjällstugan

Konttori