NORPAS 2020  5.-9.8.

VUODEN 2020 KOTISIVUT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

https://www.norpas.fi


Norpas festivaali järjestetään seuraavan kerran elokuun 5.-9. päivänä. Ennen viikonlopun huipentumaa tapahtuman aloittavat jo keskiviikkona käynnistyvät esitykset ja näyttelyt.

Norpas-festivaalin teema Toisenlaisia todellisuuksia on jatkoa vuoden 2019 (Bio)diversitetti teemalle, jolla halusimme korostaa monimuotoisuuden välttämättömyyttä niin luonnossa, yhteiskunnassa kuin taiteessa.

Monimuotoisessa maailmassa ovat myös todellisuudet monenlaisia ja toisesta perspektiivistä näkee uudella tavalla. Uudella tavalla katsominen on tarpeen, jotta voi suunnistaa selkeimmille vesille: sinne missä luonto ei kurjistu, elävä kulttuuri tekee pesäeron luontoa ja ihmistä ahdistavaan kuluttamiseen ja kohtuus kohtuuttomuuteen.

​Norpas 2020 on ikkuna todellisuuksiin, joita kohden tähyillään tapahtuman useissa esityksissä. Näkymiä ja kuulokuvia tottumustemme tuolle puolen valaistaan niin paikallisesti kuin ajallisesti toisista perspektiiveistä. 

Taide  elää variaatioissa, muuttuvissa tulkinnoissa, suhteellisuudessa, vivahteissa. Se kieppuu ajassa ja puhuu lukemattomilla kielillä. Kuin tuli, se lepattaa, lämmittää ja valaisee.

​Toivotamme kaikki tervetulleiksi tämän loimuavan kulttuurisen leirinuotion äärelle!