Vapaan taiteen haku on avoinna 27.5. asti!

Vapaan taiteen haku on avoinna 27.5. asti!

SATEENTEKIJÄT JA MUUT TAITEENTANSSIJAT, AIKANNE ON JÄLLEEN KOITTANUT! 

Avoin kutsu Festival Norpaksen työpaja- sekä vapaan taiteen ohjelmistoon on auki ja otamme hakemuksia vastaan 27.5.2019 asti.

Edellisvuosien tapaan pyrkinyksenämme on täyttää Taalintehtaan ruukkikylä mitä monimuotoisimmilla esityksillä, työpajoilla ja Norpaksen hengellä. Vapaan taiteen esityksillä ja työpajoilla on tässä merkittävä rooli. Emme rajaa mitään taidemuotoja pois, vaan annamme taiteen virrata. Haastavat tekniset vaatimukset voivat tosin koitua esteeksi valinnalle. Erilaisia työpajojaehdotuksia (tai esitys + työpaja) otamme myös vastaan mielellään.

Ryhmäkokoa ei myöskään ole rajattu, mutta periaatteena olemme pitäneet, että yhtä vapaan taiteen ryhmää kohden myönnetään enintään viisi kappaletta festivaalirannekkeita. Yli viisihenkiset poppoot ottakoot tämän huomioon. Siis 1 ranneke / esiintyjä, maksimissaan viidelle esiintyjälle, ei kavereille. Ilmainen patjamajoitus on tarjolla kaikille ryhmän jäsenille.

Fern Orchestran esitys Arboretum -Plant Series II, Vapaa taide 2018, kuva: Moona Pennanen

Norpas-festivaalin 2019 teemana on (bio)diversiteetti ymmärrettynä luonnon, yhteiskunnan ja taiteellisen monimuotoisuuden kannalta. Kirjaimellisesti biodiversiteetin voisi näin suomentaa muotoon Elämän kirjo. Etsimme erityisesti esityksiä ja työpajoja, jotka rakentavat ja tulkitsevat moniulotteista ja elävää suhdetta luontoon ja ekosysteemiin. Otamme kuitenkin vastaan kaikenlaiset ehdotukset, eikä teeman noudattaminen ole välttämätöntä.

Taiteilijoille on siis luvassa luontoisetuja apatiaa vastaan, eli vapaa pääsy kaikkiin ei-loppuunmyytyihin esityksiin, patjamajoitus, ruokaa edulliseen omakustannehintaan sekä mainetta, nimi Norpaksen historiaan ja mainiot verkostoitumismahdollisuudet eri taidealojen taiteilijoiden sekä tuottajien kanssa.

Kasviensoittajat, kurkkulaulajat, nopanheittäjät, kulmankurtistajat, lasinnielijät, verkonkutojat, mykkähuutajat, vaipanvaihtajat, hengenpelastajat ja muut tosielämän supersankarit nyt sukkahousut pesuun ja hakemusta sisään.

Status epästabiili, vapaa taide 2015, kuva: Ritva KovalainenYHTEYSTIEDOTESITYKSEN TIEDOTMAJOITUSTIEDOTLIITTEET

* pakollinen kysymys