Laulutekniikan intensiivikurssi

Baritoni Jazmín Martorellin laulutekniikan intensiivikurssi Taalintehtaalla lauantaina 3. 8. ja sunnuntaina 4.8. klo 10:00- 13:00.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä enintään 20 henkeä.

Kahtena päivänä 3 tuntia kestävän kurssin hinta on 30 €. Varaa paikkasi, osta lippu.

Viime vuonna järjestetty ranskalaisen baritonin Jazmin Martorell’n työpaja herätti niin suurta kiinnostusta, että  työpaja järjestetään jälleen tänä vuonna. Intensiivikurssilla harjoitellaan klassista laulutekniikkaa bel cantoa.

Mikä on yhteistä bel cantolla, rockilla, jazzilla, rapilla, bluesilla, liedillä, popilla ja heviörinällä? Ihmisääni ja Jazmín Martorellin laulukurssi!

Viisitoista vuotta sitten työhönsä ja elämäänsä oopperalaulajana ja Toulousen musiikkiakatemian laulunopettajana kyllästynyt  Jazmin Martorell lähti matkaan, ja on siitä asti ollut nomadi laulutekniikan opettaja erilaisten oopperaryhmien ja laulukokoonpanojen parissa Ranskassa, Iranissa, Brasiliassa, Réunionin saarilla, Meksikossa, Intiassa ja Espanjassa. Nyt hänet nähdään pistokäynnillä myös Suomessa. Jazmín on opettanut pääasiassa bel canto –tekniikkaa, mutta itse hän on päässyt sen ikeestä kauan sitten: jokainen ihmisääni on tärkeä. Tyylistä viis, kunhan kaikki laulavat! Kaikilla on silmät, jotkut oppivat näkemään. Kaikilla on tuntoaisti, joku oppii tuntemaan.

Jazmín on villi lapsi ja vanha maestro, joka yrittää johdattaa kehomme lauluaistin primitiiviseen herkkyyteen, oli sitten kyse aloittelijoista, kokeneista laulajista tai uusista lupauksista. Kyse ei ole talent-kurssista, kilpailusta tai muusta sellaisesta, vaan jostain tärkeämmästä: oman äänen löytämisestä.