Opi uutta Norpaksessa, ilmoittaudu työpajoihin!

Opi uutta Norpaksessa, ilmoittaudu työpajoihin!

Norpas tarjoaa yleisölle ainutlaatuisten taidepläjäysten lisäksi myös ilmaisia kursseja niin harrastajille kuin ammattilaisillekin, joilla voi oppia uutta, täydentää osaamaansa tai nähdä läheltä, millaista taiteen tekeminen voi olla. Joskus se on helppoa, joskus se vaatii vuosien tai vuosikymmenten harjaantumista. Tänä vuonna kursseja on kolmea laatua: laulua, elektronista musiikkia ja serigrafiaa. Näiden lisäksi festivaalin virallinen potretisti Oriol Hernando pystyttää festivaalialueelle pop-up muotokuvatyöpajoja, joissa yleisö näkee valokuvauksen vuosisatoja vanhan perusperiaatteen ja pääsee valintansa mukaan joko kuvaajaksi tai kuvattavaksi.

 

Palkitun muusikko Lau Nau:n ohjauksessa pääsee kokeilemaan elektronisen musiikin alkeita Masuunilla lauantai-iltapäivällä. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua, ja siihen voi tulla ja mennä miten haluaa. Kemiönsaarelta kotoisin oleva Lau Nau on yksi Pohjolan kauneinta nykymusiikkia luovista säveltäjä-improvisaattoreista.

 

Telttassa pääsee itse painamaan silkkipainolla Norpas-kassin (15 €) tai Norpas- peltipaita (25 €) Johanna Turusen ohjaamana. Serigrafia eli silkkipaino on painomenetelmä, jossa väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Norpas-festivaalin yksi kestohitti on ollut Suomen armeijan kierrätetyt peltipaidat Norpas-tunnuksin ja graafiikoin. Legendaarinen harmaa puuvillaflanellipaita on kotimaisen Valtion pukutehtaan valmistama ja vanhan ajan laatutuote, jota ei tarvitse heittää kulahtaneena vielä vuosikymmenenkään jälkeen jätevuorta kasvattamaan. Tänä vuonna nämä paidat saavat uuden, uniikin ja vähemmän militaristisen ilmeen, kun Metropolia ammattikorkeakoulun vaatetusalan opiskelijat Maria Keltomäki ja Kunigunde Lettenmeier muotoilevat ne uuteen uskoon.

 

Ranskalainen baritoni Jazmín Martorell toimii useiden ammattioopperoiden ja -kuorojen äänivalmentajana ympäri maailmaa, mm. Ranskassa, Intiassa, Iranissa, Brasiliassa ja Meksikossa, mutta ajoittain myös sairaaloissa ja mielisairaaloissa, joissa hän opettaa äänenkäyttöä äänensä eri syistä menettäneille. Norpaksen laulukurssi soveltuu kaikille tasoille: se alkaa erilaisista hengitysharjoituksista ja kulkee ääniskaalojen kautta tulkintaan, eli itse laulamiseen. Kurssi on oiva tapa aloittaa festivaalipäivä.

Jazmín Martorellin äänenkäyttökurssille tulee ilmoittautua ennakkoon. Kurssi on muiden kurssien tavoin ilmainen, mutta ryhmän koko on rajoitettu kahteentoista. Ilmoittautumiset puhelimella 040 8466 366 tai sähköpostilla osoitteeseen info@festivalnorpas.fi. Kurssi järjestetään niin lauantai- kuin sunnuntaiaamuina klo 10.30, ja sen kesto on 3 tuntia.

blackSKYwhite -Venäjän kuuluisin avantgardeteatteri Suomeen Norpakseen

blackSKYwhite -Venäjän kuuluisin avantgardeteatteri Suomeen Norpakseen

Palkittu venäläinen avantgarde-teatteriryhmä blackSKYwhite saapuu elokuussa Suomeen, ja mihinkäs muualle kuin Norpakseen. Ryhmä esittää erikoisnumerona elektronisen musiikki- ja tanssishown, M means Magritte lauantain alkuillassa Verstaan ensimmäisenä esityksenä.

blackSKYwhite on yksi Venäjän edustavimmista ja kuuluisimmista avantgardistisista teatteriryhmistä. Ryhmä on palkittu muun muassa maailman suurimman taidefestivaalin Edinburgh Fringe -festivaalin kahdessa pääkategoriassa. Fringe-festivaali tunnetaan erityisesti kiinnostavasta avantgarde-teatterista ja -taiteesta.

blackSKYwhite on kiertänyt muutenkin ulkomaisia festivaaleja ahkerasti. Ryhmä on esiintynyt jättimäisillä Glastonburyn festivaalilla peräti 14 kertaa peräkkäin, ja tänä kesänä se on Norpaksen lisäksi kutsuttu Nevadan autiomaahan Burning Man -festivaaliin jo kolmatta kertaa.

Ja kuinkas kävikään niin, että tämä maailmanluokan esitys päätyi myös piskuiseen Suomeen esiintymään ainoastaan Norpas-festivaalille? Sattuma, hyvät ihmiset ja aina niin yllätyksellinen ja kiehtova Venäjä lienevät epämääräisiä, mutta oikeita vastauksia tähän. Ja siksi Norpas merkitään elokuussa luontevana jatkumona BlackSkyWhiten esityspäiväkirjaan muiden kansainvälisten monitaidefestivaalien joukkoon.

Esitys alkaa Verstaalla lauantaina klo 19:30, jolloin myös sisäänpääsy Verstaalle sekä Verstaan baari suljetaan, jotta voisimme tarjota sekä yleisölle että esiintyjille täydellisen nautinnon esitykseen. Ovet ja baari aukenevat jälleen esityksen jälkeen noin klo 20:30.

blackSKYwhiten M Means Magritten pääset näkemään festaripassilla sekä Verstas-passilla ja Verstaan lauantai-illan lipulla. Osta lippusi kesän merkittävimpään kulttuuritekoon täältä: www.holvi.com/shop/festivalnorpas

Norpas-liput ovat myynnissä nyt!

Norpas-liput ovat myynnissä nyt!

Lipunmyynti on avattu Norpaksen omaan verkkokauppaan

FESTARIPASSI 100€

Tänä vuonna Norpakseen tulee vihdoin myyntiin paljon kyselty Norpaksen kaikki esitykset kattava festaripassi. Festaripassilla pääset jokaisen Norpaksen maksulliseen esitykseen, kunhan olet paikalla ennen esityksen alkua.

Festaripassin hinta on 100€ ja sillä pääsee näkemään yhteensä 16 häikäisevää esitystä 11 eri tapahtumassa. Hintaan sisältyvät kaikki Verstaan, Valimon ja Teltan esitykset, mukaan luettuna siis BlackSkyWhite sekä Verstaan iltakonsertit. Festaripassiin sen sijaan ei sisälly paellakonserttien ruoka, eikä sergrafia työpajan paita/kassi, mutta ohjelmanumerot/esitykset niistäkin.

Mikäli festaripasseja myydään pienempien areenoiden (Valimo ja Teltta) kapasiteetin verran, ei näihin tilaisuuksiin voi ostaa enää lippuja ennakkoon.

Ostamalla festaripassin voit olla huolettomin ja vapain mielin vapaan kulttuurin festivaalilla.

VERSTASPASSI 60€ / VERSTAS PE 30€ / LA 35€

Verstaalle myydään molemmat illat ja M means Magritte -esityksen kattava Verstaspassi. Verstaspassin hinta on 60€ ja sillä pääsee siis perjantaina ja lauantaina Verstaan iltakonsertteihin sekä lisäksi BlackSkyWhiten M means Magritte -esitykseen lauantaina alkuillasta. Verstaan ovet suljetaan lauantaina M means Magritte -esityksen ajaksi, eli kello 19:30-20:30, jotta esitykselle ja yleisölle voidaan taata häiriötön elämys.

Verstaalla on tänä vuonna muutenkin hieman edellisvuosista poikkeava ohjelmisto ja aikataulut. Ovet avautuvat klo 19:00, mutta Verstas suljetaan jo 00:30. Tämän jälkeen siirrytään jatkoille pihan toiselle puolelle Valimoon, missä ohjelma jatkuu aina klo 02:00 asti.

Verstaalle voi ostaa myös erikseen perjantain ja lauantain liput. Perjantain lippu kattaa perjantain iltakonsertin ja maksaa 30€. Lauantain lippu maksaa 35€ ja se kattaa klo 19:30 alkavan M means Magritte -esityksen sekä lauantain iltakonsertin.

Alle 15-v. lapsille Verstaan esitysten liput maksavat 15€/ilta, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

YKSITTÄISET LIPUT VALIMOSSA JA TELTASSA 5-10€

Muihin Valimon ja Teltan esityksiin myydään vain yksittäislippuja. Näiden esitysten hinnat ovat 5-10€, riippuen esityksestä. Teltan esitykset ovat alle 15-v. lapsille puoleen hintaan, 5€.

Perjantain paellakonserttiin voi ostaa lipun pelkkään esitykseen (5€) tai paellan kanssa (10€).

HUOM! Mikäli Festaripasseja myydään yli Teltan tai Valimon kapasiteetin, lopetetaan näiden lippujen ennakkomyynti verkossa. Lippuja voi ostaa vielä esitykseen ovelta, mikäli kaikki paikat ei ole täytetty (eli kaikki passilliset eivät tule esitykseen).

Klikkaa itsesi Norpaksen verkkokauppaan, ja varmista paikkasi Norpas Festivalilla 3.-5.8.

Norpaksen 2018 sykähdyttävä ohjelmisto on julkaistu!

Norpaksen 2018 sykähdyttävä ohjelmisto on julkaistu!

Kansainvälinen monitaidefestivaali Norpas täyttää jälleen Taalintehtaan sykähdyttävillä esityksillä ja lämminhenkisellä tunnelmalla 3.-5.8.2018

Norpaksen ohjelma on taas vahvasti kansainvälinen, ja perinteisen espanjalaisen ja katalonialaisen painotuksensa ohella festivaali tuo tänä vuonna avantgardistista taidetta erityisesti Venäjältä, samoin kuin myös Belgiasta, Irakista ja Ranskasta. Suomesta on festivaaleilla edustettuna tämän päivän nousevia kykyjä yhdessä laadukkaiden vanhojen tekijöiden kanssa.

Festivaalin ohjelma yhdistää oivaltavasti musiikkia ja kuvataidetta kuin myös elokuvaa, sirkusta ja performanssia. Musiikkia kuullaan laidasta laitaan, eri alueiden kansanmusiikkia kokeelliseen elektroniikkaan yhdisteltynä – klassista laulua, bluesia, rockia tai IDM:ää unohtamatta.

 

POIMINTOJA ESITYSTAIDE

Verstaan ohjelman erikoisnumerona nähdään tänä vuonna venäläisen teatteriryhmän Black Sky Whiten, elektroninen musiikki- ja tanssishow M means Magritte. Black Sky White on Venäjän tämän hetken edustavimpia ja tunnetuin avantgardistinen teatteriryhmiä. Ryhmä tulee ensimmäistä kertaa Suomeen ja ainoastaan yhtä esitystä varten Norpas-festivaaleille.

Ryhmä on palkittu muun muassa maailman suurimman teatterifestivaalin Edinburgh Festivalin pääkategoriassa kahdesti, ja ryhmä on myös Glastonbury Festivalin vakiokävijä – se on esiintynyt festivaalilla jopa 14 kertaa peräkkäin. Tänä kesänä ryhmä on kutsuttu Norpaksen lisäksi myös kolmannen kerran Burning Man -festivaaliin Nevadan autiomaahan.

Esitystaiteen osalta Norpaksessa nähdään myös mm. Susanna Liinamaan ja Saana Peuran nykysirkusesitys Baccata. Baccata on pieneen sirkustelttaan tehty tunnelmallinen teos muusikolle (Ben Rogers) ja kahdelle sirkustaiteilijalle. Sirkusteltta on myös Norpaksessa uutena esitysareenana.

Black Sky White Theatre: M means Magritte

 

POIMINTOJA MUSIIKKI: Fuusiota, helmiä, kansanmusiikin nouseva suomalainen tekijä ja kansainvälinen huippunimi

Suomalainen säveltäjä ja viulisti Sanna Salmenkallio ja irakilainen laulaja Ali Saad esittävät arabialaista ja suomalaista runoutta traditionaallisina ja kokeellisina versioina. Ennakkoluulottoman musiikillisen fuusion lisäksi esityksestä tekee erikoisen se, että Saad odottaa nyt korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä jo evättyyn turvapaikkahakemukseensa. Muusikolle karkotus olisi hengenvaarallinen. Jos jonkinlainen taiteellinen oikeus ja ilmaisunvapaus voittaa, kuulemme duon esityksen Norpaksen Takkirautavalimossa.

Pitkän linjan kitaristi, tuottaja ja studiomuusikko Jussi Jaakonaho on julkaissut viime vuonna kritiikiltä ylistävän vastaanoton saaneen ensimmäisen studioalbuminsa, jonka voi tänä kesänä kuulla Helsingin juhlaviikkoilla huvilateltassa ja muutamalla muulla tarkkaan valitulla estradilla, kuten Norpaksen päälavalla Verstaalla.

Musiikkiohjelmassa nähdään niin ikään suomalainen huipputason kansanmuusikko, yhden naisen bändi, kanteleensoittaja ja multi-instrumentalisti Maija Kauhanen sekä Solju, joka yhdistää saamen kielen ja joiun innovatiivisiin äänimaisemiin. Verstaan lauantai-illan huipentaa venäläinen, juuri Japanin-kiertueensa päättävä, Suomeen toista kertaa saapuva kansanmusiikki-ilmiö Otava Yo.

Kansanmusiikkiyhtye Otava Yo saapuu Pietarista toista kertaa Suomeen villitsemään yhtyeen vanhoja, uusia ja tulevia faneja

 

KUVATAIDE: Festivaalin kuvataidetarjontaa hallitsee tänä vuonna valokuvaus, jota nähdään eri tavoin esitettynä.

Itänaapuriimme vie Anne Hämäläisen ja Sanni Sepon näyttely Fontankan talossa, joka johdattaa venäläisen runoilijan Anna Ahmatovan (1889 -1966) vieraaksi neuvostoaikaan. Sekava ja raskas aika synnytti mm. kirjallisuudenlajin, jota tallennettiin vuosikymmeniä vain muistinvaraisesti, ennen kuin sensuurin höllennyttyä sen julkaiseminenkin oli mahdollista. llmaisun ja muistamisen välttämättömyys sekä sanomisen vapaus eivät ole itsestään selviä arvoja, vaan hauraita unohtumaan ja särkymään poliittisissa pyörteissä.

Norpas-festivaaleilla nähdään myös koskettava kuvaesitys valokuvaajan ja sosiaalityöntekijän Dmitry Markovin tänä vuonna ilmestyneen kirjan materiaalista  #Draft #Russia, jossa elo Venäjän laitakulmilla näyttäytyy kaikessa kirjavuudessaan.

 Dmitry Markov: #Draft #Russia

 

Metsänpeitto -esitys jatkaa puolestaan Norpaksen tilaamien valokuvakonserttien sarjaa. Pitkän taipaleen luontokuvaajana ja kirjailijana tehnyt Heikki Willamo ja viulisti, taiteilija Meriheini Luoto vievät äänimaisemallisemallisella ja visuaalisella esityksellään kohti kesytöntä metsää, toiseen todellisuuteen, jossa metsä liikkuu ja puut piirtyvät henkiolentojen lailla korpien varjomaailmaan.

Vetovoimaisten ja sielukkaiden mustavalkokuvien äärelle ja mietteisiin kuvien synnystä pääsee tutustumaan, kun kansainvälisesti tunnettu valokuvaaja Nelli Palomäki tulee esittelemään muotokuviaan ja kertomaan töistään. Mitä tapahtuu, kun Palomäki sanoo ihmisen muuttuvan muotokuvassa toiseksi? Ovatko kuvat palasia muiden muistoista vai kuvaajasta itsestään?

 

TYÖPAJAT

Yksi Norpaksen pääajatus on, että se ei ole pelkkä festivaali, juhla, vaan myös kaikille avoin foorumi tiedon, osaamisen tai sivistyksen jakamiselle. Tämän vuoden työpajoissa on tarjolla mm. klassista laulutekniikkaa bel cantoa ranskalaisen baritonin Jazmin Martorell’n johdolla tai elektronista musiikkia vasta-alkajille palkitun suomalaisen LauNau:n ohjauksessa.

 

Festival Norpas on  kansainvälinen taidetapahtuma pienellä paikkakunnalla, jossa tunnelma on välitön. Norpas  edistää vapaata kulttuurivaihtoa ja yhdistelee ohjelmassa uusimpia suuntauksia perinteisiiin tyylisuuntiin.

Norpaksen monitaiteellinen ohjelmisto koostuu konserteista, elävän musiikin säestämistä elokuvaesityksistä, taidetyöpajoista, installaatioista, valokuvanäyttelyistä, taidenäyttelyistä, taiteilijapuheenvuoroista, tanssi-, performanssi-, teatteri- ja sirkusesityksistä sekä näiden kohtaamisista. Myös luonto ja ruukkikylän miljöö ovat vahvasti läsnä Norpaksessa.

Festivaali järjestettiin ensi kertaa vuonna 2012, ja sen konsepti tuotiin Kataloniasta, jossa edeltäjä Festival Surpas järjestettiin edeltävänä vuotena viimeistä kertaa. Vaihtuma Välimeren rannalta rajakaupungista ruukkikylälle Suomen saaristoon oli jokseenkin luonnollinen, sillä osa Norpaksen järjestäjistä oli ollut mukana myös edeltäjänsä toiminnassa.

LUE KOKO OHJELMA TÄÄLTÄ

 

Liput tulevat myyntiin 1.6. Norpaksen kotisivuille.

Pressikuvat, tiedote sekä tietoja tapahtumapaikoista on ladattavissa festivaalin nettisivulta www.festivalnorpas.fi/press

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Ville Laitinen, ville@festivalnorpas.fi 040 770 00 65

Taidekuraattori Ritva Kovalainen, info@festivalnorpas.fi, 040 547 84 64

www.festivalnorpas.fi

www.facebook.com/festivalnorpas

www.instagram.com/festivalnorpas

https://twitter.com/festivalnorpas

Norpas 2018 ohjelma julkaistaan 30.5.

Norpas 2018 ohjelma julkaistaan 30.5.

TERVETULOA FESTIVAL NORPAS 2018 TIEDOTUSTILAISUUTEEN

Keskiviikkona 30.5. klo 13:00

Strandhotellet (Taalintehtaantie 694, Taalintehdas)

 

Julkistamme festivaalin koko ohjelman ja kerromme

tämän vuoden artisteista sekä ajatuksista festivaalin taustalla.

Kahvitarjoilu.

 

Lisätietoja:

info@festivalnorpas.fi

040 770 0065

Hae Norpaksen uuteen taiteilijaresidenssiin!

Hae Norpaksen uuteen taiteilijaresidenssiin!

Sinustako ensimmäinen Norpaksen residenssitaiteilija Taalintehtaan ruukkikylälle?

Tarjoamme:

 • 1000e taiteilijapalkkion sekä 500e materiaali/matkakuluihin
 • ilmainen asuminen 2-3 viikon jakso 18.7.-8.8. välillä tunnelmallisessa Taalintehtaan ruukin vanhassa luhtitalossa 2hh + keittiö + yhteisvessat ja sauna
 • vakuutukset jakson aikana
 • ympäristötaideteokselle paikan Taalintehtaan uudella ympäristötaidepolulla ja näkyvyyttä Norpas-festivaalin yhteyteen

Taiteilijalta toivomme:

 • teoksen tuottamisen ympäristötaidepolulle 2-3 viikon residenssijakson aikana
 • teoksen soveltuvuutta luonnonympäristöön ja ympäristönäkökulmien huomioimista materiaaleissa
 • paikallista tai yhteisöllistä näkökulmaa residenssijakson aikana
 • osallistumista teoksen julkistamistilaisuuteen Norpas-festivaalin avajaisten yhteydessä

Aikataulu ja taiteilijan valinta:

 • residenssihaku päättyy 27.5.
 • lähetä hakemuksesi osoitteeseen: info@festivalnorpas.fi
 • Norpas-festivaalin ohjelma ja residenssitaiteilija julkistetaan 30.5.
 • taiteilijavalinnasta vastaa kuraattoriryhmä Ritva Kovalainen, Ville Laitinen ja Helka Ketonen

Taalintehdas – Dalsbruk 1686

Taalintehdas on Suomen ensimmäisiä ruukkikyliä, mutta siitä poikkeuksellinen, että terästeollisuus jatkui kylällä suurimpana työnantajana aina vuoteen 2012 asti. Tämä on luonut paikkakunnalla runsaasti erityispiirteitä, kuten kerroksellinen, 1700-luvulta tähän päivään ulottuva rakennuskanta, vahva työläisidentiteetti sekä yhteisöllisyys, kaavoittamaton ja luontoa mukaileva rakentaminen sekä uuden ajan murros.

Taalintehdas on ollut kautta aikojen kielten, väestöryhmien, kansallisuuksien ja ammattikuntien sulatusuuni. Tämä on luonut kylällä ennakkoluulottoman asenteen ja vahvan yhteisöllisyyden. Taalintehdas on muusta ympäröivästä saaristosta poiketen täysin kaksikielinen, jossa kaikki pärjäävät omalla kotimaisellaan.

 

Festiva Norpas

Festival Norpas perustettiin tälle Saaristomeren ainoalle ruukkikylälle kuusi vuotta sitten, sattumalta samana vuonna, kun lähes puolet kylästä työllistänyt terästehdas meni konkurssiin. Norpaksen juuret ovat Kataloniassa, missä Norpaksen edeltäjä Festival Surpas, oli ajautunut tiensä päähän Katalonian maaseudulla Portboun kylässä. Siitä lähtien on Norpas toiminut aktiivisena ja kunnioitettuna monikulttuuritoimijana Taalintehtaalla. Norpas-festivaali on järjestetty nyt kuusi kertaa ja Norpas on tuottanut useita omia monitaide-esityksiä sekä julkista taidetta kylälle.

 

Ympäristötaidepolku ja Norpas-residenssi

Seuraavaksi Norpas on perustamassa ympäristötaidepolkua, joka sai alkusysäyksen jo viime vuonna, kun espanjalainen ympäristötaiteilija Joaquin Jara julkaisi Norpas-festivaaleilla Masuunilampeen sijoitetun ympäristötaideteoksensa. Tänä vuonna ympäristötaidetoiminta laajenee kattamaan residenssitoiminnan sekä ympäristötaidepolun lanseeraamisen.

 

Residenssijakso

Nyt etsimme Norpas-residenssiin ensimmäistä taiteilijaa tai pientä (maks. 3 hlö) taiteilijaryhmää, joka toteuttaisi ympäristötaideteoksen Taalintehtaan ympäristötaidepolulle.

Teokseen käytettävä aika on 2-3 viikkoa, taiteilijan aikataulusta riippuen. Residenssijakso sijoittuu ajalle 18.7.-8.8. Taiteilijan toivotaan osallistuvan Norpas-festivaalin avajaisiin ja teoksen julkistamistilaisuuteen 3.8. klo 15:00.

Teos tulee olemaan Taalintehtaalle perustettavan ympäristötaidepolun ensimmäinen teos ja sen tulee olla luonnonympäristöön soveltuva, turvallinen polulla kävelijöille sekä luonnonoloja kestävä. Teosta ei tulla hakemaan pois polunvarrelta, vaan se jää paikoilleen odottamaan seurakseen seuraavien vuosien teoksia. Materiaaleissa pitää tämän vuoksi ottaa erityisesti huomioon ympäristönäkökulmat Masuunilampi luonnonympäristöineen, jossa on metsää sekä kalliota.

 

Residenssiasunto

Residenssiasunto on vanhassa 1800-luvun lopun työläisten luhtikasarmissa. Asunnossa on yhdistetty kaksi alkuperäistä työläisasuntoa. Asunnossa on keittiö sekä kaksi huonetta, joissa molemmissa on sängyt. Asunnossa ei ole omaa vessaa tai suihkua, eikä juoksevaa vettä, vaan talon asukkaat käyttävät yhteisiä vessa- ja peseytymistiloja. Asukkaiden käytössä on myös yhteinen sauna, jota jokainen asukas saa varata itselleen yhden vuoron päivässä.

Norpas-residenssiin ja Norpaksen ympäristötaiteilijaksi 2018 voit hakea vapaamuotoisella hakemuksella lähettämällä tiedot taustastasi sekä työskentelymenetelmistäsi osoitteeseen info@festivalnorpas.fi. Jos sinulla on olemassa jo jonkinlainen ajatus siitä, millaista teosta haluaisit tarjota, liitä hakemukseen viitteellinen teoskuvaus. Liitä mukaan myös kuvia tai videoita aikaisemmista teoksistasi sekä cv.

Myös lisätietoja voi kysellä info@festivalnorpas.fi tai 0407700065/Ville.

Norpas-taiteilijaresidenssi 2018 toteutetaan yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa, Keskitien Tukisäätiön tuella.

Vapaaehtoiseksi Norpakseen!

Vapaaehtoiseksi Norpakseen!

Oletko Reipas? Hae Norpas-vapaaehtoiseksi!

Tule mukaan tekemään tämän vuoden Norpas-festivaalista kaikkien aikojen Norpasta! Joukossamme on vuosittain hieman yli sata Reipas-vapaaehtoista, joita ilman ei mitään Norpasta olisikaan. Tai jos olisi, se olisi kaaos.

Reippaat saavat vapaaliput Verstaan iltakonsertteihin sekä muihin esityksiin, joita ei myydä loppuun. Lisäksi vapaaehtoisille tarjotaan patjamajoitus ja todella hyvää ruokaa.

Hakuaika päättyy 31.5. ja valituille ilmoitetaan kesäkuun puoleen väliin mennessä.

Vapaaehtoiseksi voi osallistua monella eri tavalla. Reipas-ryhmiä ovat mm:

 • viestintä
 • roudaus
 • catering
 • kuvaus
 • lipunmyynti/info
 • majoitus
 • kääntäjät
 • Bar Norpas
 • kuskit
 • EA
 • tilakoristelu
 • järjestyksenvalvojat
 • tekniikka
 • siivous
 • stage staff

Monet Reippaat seilaavat myös useamman ryhmän välillä. Tarjolla on siis monipuolisesti erilaista tekemistä ja tunnelimaista tunnelmaa.

Vapaaehtoiseksi voit hakea hakulomakkeella: www.festivalnorpas.fi/vapaaehtoiseksi

HAKU NORPAKSEN VAPAAN TAITEEN OHJELMISTOON

HAKU NORPAKSEN VAPAAN TAITEEN OHJELMISTOON

Sateentekijät ja muut taiteentanssijat, aikanne on jälleen koittanut.

Avoin kutsu Festival Norpaksen työpaja- sekä vapaan taiteen ohjelmistoon on auki ja otamme hakemuksia vastaan aina 20.5. asti.

Edellisvuosien tapaan toiveenamme on täyttää Taalintehtaan ruukkikylä mitä monimuotoisimmilla esityksillä, työpajoilla ja Norpaksen hengellä. Saatamme ottaa mielivaltaisesti oikeuden yhdistellä ja toteuttaa kokeiluja erilaisten artistien välillä.

Kurkkulaulajat, nopanheittäjät, kulmankurtistajat, lasinnielijät, verkonkutojat, mykkähuutajat, vaipanvaihtajat, hengenpelastajat ja muut tosielämän supersankarit nyt sukkahousut pesuun ja hakemusta sisään.

Taiteilijoille luvassa luontaisetuja apatiaa vastaan.

Lisätietoja ja hakemukset: http://www.festivalnorpas.fi/2018/vapaa-taide-ja-tyopajat/