Jazmin Martorell

Bläckhorn,  Launatai 3-8- 10:30- 13:30, ilmainen.
Baritoni Jazmín Martorellin bel canto-laulutekniikan intensiivikurssi, max 10 osallistujaa,
Työpaja jatkuu sunnuntaina 10.30-13:30.
lisäksi sunnuntaina paellakonsertin yhteydessä 13:30-16:30 oppilaiden spontaani laulutuokio
Ilmoittautudu sähköpostitse os. [email protected]

Ranskalaisen baritonin Jazmin Martorell’n työpajassa harjoitellaan klassista laulutekniikkaa bel cantoa.  Martorell johdattaa kehomme lauluaistin primitiiviseen herkkyyteen, oli sitten kyse aloittelijoista, kokeneista laulajista tai uusista lupauksista. Kyse ei ole talent-kurssista, kilpailusta vaan jostain tärkeämmästä: oman äänen löytämisestä.

 

Lauantai 3.8. klo 14.00—16.00 Masuuni, ilmainen

Elektronisen musiikkin työpaja vasta-alkajille palkitun suomalaisen LauNau:n ohjauksessa, ei tavitse ilmoittautua ja voi tulla ja mennä miten haluaa.

 

 

Lauantai 3.8. klo  14:30-17:00 Teltta
Johanna Turunen: serigrafia työpaja.

Itse painettu Norpas-kassi (15 €) ja itse painettu yksilöllisesti muotoiltu Norpas- peltipaita (25 €)

Norpas-festivalien yksi kestohitti on ollut Suomen armeijan kierrätetyt peltipaidat Norpas-tunnuksin ja graafiikoin. Legendaarinen harmaa puuvillaflanellipaita on kotimaisen Valtion pukutehtaan valmistama ja vanhan ajan laatutuote, jota ei tarvitse heittää kulahtaneena vielä vuosikymmenenkään jälkeen jätevuorta kasvattamaan.

Tänä vuonna nämä paidat saavat uuden, uniikin ja vähemmän militaristisen ilmeen, kun Metropolia ammattikorkeakoulun vaatetusalan opiskelijat Maria Keltomäki ja Kunigunde Lettenmeier muotoilevat ne uuteen uskoon. ”Paitojen tuunausprojekti on mun mielestäni juuri sellaista upcyclausta, joka on mun sydäntäni lähellä ja jota haluan tehdä. Suunnittelu lähtötuotteen asettamissa rajoissa on mielikuvitusta ja luovia hermoja kutkuttava haaste!” Keltomäki toteaa projektista.

Kunigunde on erityisen kiinnostunut vaatteiden teknisestä suunnittelusta ja vaatetusalan kehittämisestä kestävämpään suuntaan. ”Tämä on loistava tilaisuus päästä kokeilemaan vaatteiden tuunausta vähän isommassa mittakaavassa”, hän sanoo projektista.

Käsityö saa loppusilauksen Johanna Turusen serigrafiatyöpajassa, jossa jokainen voi viimeistellä oman Norpas-paitansa ja perehtyä samalla silkkipainamisen saloihin. Työpajassa voi painaa myös oman Norpas-kassin.