blackSKYwhite - den berömdaste ryska avantgardeteater till Norpas

Den mest berömda ryska avantgarde-teatergruppen kommer till Norpas i augusti

Den prisbelönta ryska avantgarde-teatergruppen blackSKYwhite uppträder i Finland i Festival Norpas. Gruppen förevisar för allra första gången i Finland som ett specialnummer en elektronisk musik- och dansshow, M means Magritte.

blackSKYwhite är en av de mest framträdande och berömda avantgardistiska teatergrupperna i Ryssland för tillfället. Bland annat har gruppen premierats två gånger i huvudkategorin vid världens största konstfestival, Edingburgh Fringe Festival.

Teatergruppen har turnerat flitigt på utländska festivaler. Gruppen har uppträtt hela 14 gånger i rad på gigantisk Glastonbury festivalen. Utöver Norpas är den I sommar är de redan för tredje gången inviterad till Burning Man-festivalen i Nevada öknen.

Och hur och varför gock det så att de kommer också till Norpas? Kanske de bästa svaror på detta är tillfällighet, bra människor och alltid så överraskande och fascinerande Ryssland. Därför Norpas ska skrivas i samma gänget med dom andra multikonstfestivalen, åtminstone i blackSKYwhites resebok.

Showen börjar på lördag kl. 19:30 när entrén till Verkstad och Verkstads bar stängs så att vi kan erbjuda både publiken och artisterna en fridfull presentation. Dörrarna och baren öppnas igen efter showen kring 20:30.

Biljetter som man kan komma till BlackSkyWhite: Festival-passen, Verkstad-passen och Verkstads lördag biljett. Köpa din biljett nu till sommars kanske den mest betydande kulturell händelse: https://holvi.com/shop/festivalnorpas/