Mikä Norpas?

Monitaiteellinen vapaan kulttuurin festivaali, Festival Norpas järjestetään kahdeksatta kertaa 2.-4.8.2019 Taalintehtaalla Kemiönsaaressa.

Norpaksen juuret ovat Kataloniassa, Barcelonan maaseudulla, missä järjestettiin Norpaksen edeltäjää Festival Surpasta. Surpaksen tultua tiensä päähän, oli aika pohjoisen sisaren tarinalle Saaristomeren ruukkikylällä.

Festivaaleilla on mahdollista kokea omaperäisiä taideproduktoita lajista ja tyylisuunnista riippumatta ja tapahtuman intiimiydestä johtuen yleisö ja taiteilijat voivat aidosti kohdata. Norpas pyrkii olemaan avoin, populaari ja vapaa kulttuurifestivaaliksi.

Norpaksen ohjelma koostuu konserteista, elävän musiikin säestämistä elokuvaesityksistä, taidetyöpajoista, installaatioista, valokuvanäyttelyistä, taidenäyttelyistä, taiteilijapuheenvuoroista, tanssi-, performanssi-, teatteri- ja sirkusesityksistä. Kuten festivaalin ohjelmistossa näkyy eri taiteenalojen kirjo, myös kunkin taiteenalan sisällä on pyrkimys ennakkoluulottomuuteen ja rajattomuuteen.

Esiintyjiä Norpaksessa on vuosittain maailman ääristä. Syntyhistoriansa vuoksi erityisesti espanjalaiset taiteilijat ovat monipuolisesti edustettuina. Norpas sai vuonna 2015  Varsinais-Suomen taidetoimikunnan vuoden taidepalkinnon.


Tapahtumapaikat

Taalintehdas on historiallinen ruukkikylä Saaristomeren rannalla. Tapahtumia on pitkin kylää  ja kaikkialle on vain lyhyt kävelymatka.  Sunnuntain ohjelma tapahtuu pääosin luonnossa ja suuntautuu osittain myös taajaman ulkopuolelle, lähialuiden saaristo- ja metsämaisemiin. Katso tarkemmat tiedot tapahtumapaikoista.

Festivaali-info

Festivaali-info ja lipunmyynti toimivat samassa pisteessä, keltaisessa kojussa Verstaan pihalla. Infoon voit myös soittaa Norpaksen aikana 2.8. klo 12 lähtien numeroon 040-2586506.

Liput

Ennakkolipunmyynti alkaa kesäkuun alussa Norpaksen verkkokaupassa. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa lippukojusta Verstaan vierestä  tai suoraan tapahtumien ovelta.

Huomioithan, että moniin tapahtumiin on vain rajoitettu määrä paikkoja eli liput kannattaa hankkia ajoissa! Maksullisten tapahtumien lisäksi viikonlopun aikana on myös lukuisia ilmaistapahtumia.


Ympäristö

Festival Norpas toivoo festivaalivieraiden kiinnittävän erityistä huomiota omista päästöistään huolehtimiseen. Laitathan roskat roskiin ja pullot ja tölkit niille varattuihin kierrätyspisteisiin. Kannustamme myös yleisöä saapumaan paikalle joko festaribussilla Helsingistä tai julkisen liikenteen linja-autoilla.

Norpas suosii kaikissa tuotteissaan ja materiaaleissaan kierrätettyä, luomua sekä reilua kauppaa. Norpas-catering tarjoaa pelkästään vegaanista ja lähes 100% luomuruokaa.

Lue koko Norpaksen Yhteiskuntavastuuohjelma täältä.


Majoitus

Huomioithan, että Taalintehtaan kylän majoituskapasiteetti on rajallinen. Suosittelemme varaamaan majoituspaikan hyvissä ajoin ennakkoon.


Palvelut kylällä

Kylältä löytyy mukavia ravintoloita sekä muun muassa kaksi ruokakauppaa, apteekki ja alko. Verstaan iltakonserteissa on myynnissä virvokkeita, viiniä, olutta, siideriä sekä lämpimiä ruoka-annoksia.


Esteettömyys

Valitettavasti useimmat Norpaksen esityspaikat eivät ole saavutettavissa esteettömästi. Esimerkiksi sunnuntain ohjelma Purunpäässä ei ole lainkaan saavutettavissa. Masuuni, Bio Pony ja Takkirautavalimo vaativat hieman nostelua ja järjestelyjä.

Autamme tarvittaessa nostamisessa ja muissa järjestelyissä, jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua esityksiin. Mikäli haluat tiedustella apua, tee se mielellään hyvissä ajoin sähköpostilla: ville(a)festivalnorpas.fi

Avustajan tai saattajan roolissa olevat henkilöt pääsevät maksutta esityksiin.


Muuta

Varaa käteistä mukaan, sillä ruoka- ja juomamyynti tapahtumissa onnistuu monesti vain käteisellä. Taalintehtaan kylällä pankkiautomaatti sijaitsee Sale-kaupan yhteydessä.