Perjantai 3.8. klo 16:00 -18:00 Teltta, ilmainen
Arboretum –Plant Series II
Arboretum on esitys, jossa soitetaan kasveja, tanssitaan ja annetaan kasveille ääni. Esitys tapahtuu kuplan sisällä ja sitä voi seurata joko sen sisä- tai ulkopuolelta. Esitystä voi seurata haluamansa ajan. Ohjeistus paikan päällä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Esitys kestää n. 1 h 20 min jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus soittaa kasveja ja jutustella esiintyjien kanssa. Soveltuu kaikenikäisille, ei pääsymaksua.

Perjantai 3.8. Valimo, Paellakonsertin yhteydessäDuo Vitaljevna & Taskinen: Bardilauluja itänaapurista
Duo Vitaljevna & Taskinen esittää neuvostoaikaisia bardilauluja sekä klassikkokappaleita neuvostoelokuvista. Traagisia tarinoita rakkaudesta, herkkää lyriikkaa ja systeemin vastustamista rivien välistä, niistä on venäläiset bardilaulut sekä kaikkien venäläisten rakastama elokuvamusiikki tehty. Bardibiisit ovat edustaneet yhtä tärkeää ajanjaksoa Neuvostoliiton historiassa. Ne ovat nakertaneet systeemin perusteita ja puhaltaneet raikasta ilmaan ummehtuneessa ilmapiirissä elävien ihmisten sieluihin. Ne ovat koskettaneet ja liikuttaneet. Niin ne tekevät edelleen. Esitys koostuu kitaralla säestetyistä venäjänkielisistä kappaleista.

Vitaljevna & Taskinen ensemblessä biisien slaavilaisesta tulkinnasta vastaa Elina Mäkilä  ja kitaraa taituroi Toni Taskinen. Mäkilä on laulanut bardilauluja vuodesta 2009. Palattuaan kenttätyömatkalta Pietarista, jossa Mäkilä tutki bardiliikettä ja sen kulttuurisia vaikutuksia, hän on ottanut haltuun genren kolme maagista sointua. Kitarataituri Toni Taskinen on laajentanut repertuaarin muihinkin sointuihin.  Duona Vitaljevanalla & Taskisella on takana vasta muutama keikka, mutta luomisprosessi on käynnissä. Kauneus on se mihin tämä kaksikko pyrkii. Vitaljevna & Taskinen ovat musisoineet yhdessä myös Es-Ow and the Ridial Bandin riveissä.

 


Lauantai 4.8. klo 18:15-19:15 Masuuni, ilmainen
Liila Jokelin, musiikkiesitys

Laulaja-lauluntekijä Liila Jokelin uskoo vahvaan tarinaan.  Jokelinin musiikissa melankolinen folk, slaavilainen punk sekä vanha iskelmä fuusioituvat laulelmiksi, joiden ytimessä sykkii raaka riemu ja halu rakastaa.

 

Sunnuntai 5.8. klo 11:00-12:00 Masuuni
Olkihevonen– lyhytnäytelmiä H.C Andersenin ja Grimmin saduista: Punahilkka, Lumikki, Elinikä, Pieni merenneito ja Keisarin uudet vaatteet.

Olkihevonen on kahden näyttelijän Pantse Paunosen ja Kalle Vastamäen matkalaukku/kiertueteatteri.

 

3.-5.8. Marika (TOMU) Kaipainen: Ollaan yhteyksissä – Let ́s keep in touch, 2015- ∞
”Ollaan yhteyksissä – Let ́s keep in touch” -teoksen fyysinen muoto on retropuhelimen luuri, jonka voi kytkeä omaan matkapuhelimeen. Teos vaalii menneiden aikojen puhelinkulttuuria, jossa puhelu oli paikallaan oloa, kuuntelemista ja puhumista, vastaanottamista ja vuorovaikutusta. Teoksesta voi soittaa kenelle haluaa, mutta on mahdollista soittaa myös taiteilijalle, taideterapeutille. Ohjeet soittoon on teoksessa. Teoksen tekijä taiteilija Marika( TOMU) Kaipainen on Märket-majakalla tuon viikonlopun ja vastaa puheluun keskeltä merta.

 

Sunnuntai 5.8. klo 13:30-16:30 Paellakonsertin yhteydessä
Njihe
Njihe on inarilaisen Elle Kokkosen psykedeelinen folk-projekti. Heleänraa’assa musiikissa kuuluu vaikutteita niin synkästä americanasta, Inarijärven äänimaisemista kuin naivismistakin.