Perjantai 3.8. Verstas, 19:00, liput 30 € / alle 15-vuotiaat 15 €

19:30         Maija Kauhanen
21.00         Faarao Pirttikangas & Talmud Beach
22:30         Otava Yo

Otava Yo on kuusihenkinen pietarilainen kansanmusiikkiyhtye, joka soittaa venäläisen (ja muiden Venäjällä asuvien kansallisuuksien) kansanmusiikin innoittamaa tanssittavaa musiikkia, jota he itse ovat kutsuneet nimellä ”Russian beat”. Pääosassa ovat erilaiset kielisoittimet ja moniääninen laulu, mutta myös säkkipilliä kuullaan yhtyeen levyillä.

Otava Yo leikittelee venäläistyyteen ja perinnekulttuuriin liittyvillä stereotypioilla ja samanaikaisesti säveltää kansanmusiikkihenkistä uutta musiikkia tosissaan ja ammattitaidolla. Heidän eräänlaisena agendanaan onkin kansanmusiikin nostaminen stereotyyppisistä mielikuvista, kuten unohdettujen kaukaisten kylien vanhuksista ja nationalistista henkeä kohottavista valtiovallan järjestämistä kansanhuvi-tapahtumista.

Suomi on Otava Yo:lle tuttu paikka, sillä tämän nyt maailmaa tiuhaan tahtiin kiertävän viisitoistavuotiaan yhtyeen juuret juontavat nimenomaan Suomen kaduille. Ennen bändin perustamista kaverukset kävivät Pietarista käsin Suomessa tienaamassa rahaa katumuusikkoina. Viikonloppureissut Suomeen olivat hauskaa ajanviettoa ja toivat tienestiä. Suomessa katusoittamisella ansaitsi enemmän kuin Venäjällä. Oman kotikaupunkinsa kaduille kokoonpano siirtyi soittamaan vasta myöhemmin. Katusoittaminen osoittautui menestyksekkääksi ja yleisö alkoi jo kysellä levyäkin. Ajan myötä katusoittajia alkoi kuitenkin rasittaa muun muassa miliisit, jotka vähän väliä kokivat tehtäväkseen keskeyttää iloittelun. Tähän kyllästyneenä kokoonpano siirtyi soittamaan sistätiloihin ja perusti bändin.