blackSKYwhite -Venäjän kuuluisin avantgardeteatteri Suomeen Norpakseen

Palkittu venäläinen avantgarde-teatteriryhmä blackSKYwhite saapuu elokuussa Suomeen, ja mihinkäs muualle kuin Norpakseen. Ryhmä esittää erikoisnumerona elektronisen musiikki- ja tanssishown, M means Magritte lauantain alkuillassa Verstaan ensimmäisenä esityksenä.

blackSKYwhite on yksi Venäjän edustavimmista ja kuuluisimmista avantgardistisista teatteriryhmistä. Ryhmä on palkittu muun muassa maailman suurimman taidefestivaalin Edinburgh Fringe -festivaalin kahdessa pääkategoriassa. Fringe-festivaali tunnetaan erityisesti kiinnostavasta avantgarde-teatterista ja -taiteesta.

blackSKYwhite on kiertänyt muutenkin ulkomaisia festivaaleja ahkerasti. Ryhmä on esiintynyt jättimäisillä Glastonburyn festivaalilla peräti 14 kertaa peräkkäin, ja tänä kesänä se on Norpaksen lisäksi kutsuttu Nevadan autiomaahan Burning Man -festivaaliin jo kolmatta kertaa.

Ja kuinkas kävikään niin, että tämä maailmanluokan esitys päätyi myös piskuiseen Suomeen esiintymään ainoastaan Norpas-festivaalille? Sattuma, hyvät ihmiset ja aina niin yllätyksellinen ja kiehtova Venäjä lienevät epämääräisiä, mutta oikeita vastauksia tähän. Ja siksi Norpas merkitään elokuussa luontevana jatkumona BlackSkyWhiten esityspäiväkirjaan muiden kansainvälisten monitaidefestivaalien joukkoon.

Esitys alkaa Verstaalla lauantaina klo 19:30, jolloin myös sisäänpääsy Verstaalle sekä Verstaan baari suljetaan, jotta voisimme tarjota sekä yleisölle että esiintyjille täydellisen nautinnon esitykseen. Ovet ja baari aukenevat jälleen esityksen jälkeen noin klo 20:30.

blackSKYwhiten M Means Magritten pääset näkemään festaripassilla sekä Verstas-passilla ja Verstaan lauantai-illan lipulla. Osta lippusi kesän merkittävimpään kulttuuritekoon täältä: www.holvi.com/shop/festivalnorpas