Outi Sippola:  Vad hände i trädgården? -tarinapolku, Masuuni

Sunnuntaina  6.8. klo 10:00–14:00, lähdöt kymmenen minuutin välein, kesto: noin 30 min

Tarinapolku, kaikenikäisille lapsille ja aikuisille, kielet: ruotsi (teksti suomeksi), ilmainen

Sagalund ja Ruukinmuseo tuovat Norpakseen Rajoja rikkovat residenssit -hankkeessa syntyneen nukketeatteritaiteilija Outi Sippolan Vad hände i trädgården? -tarinapolun. Polun varrella osallistuja selvittää puutarhatonttu Taimin kanssa kummallista mysteeriä, joka selviää pala palalta johtolankoja ja jälkiä tarkkailemalla. Polun varrella muun muassa kuullaan runoja, suoritetaan maistelukokeita, kohdataan dinosauruksia ja lopuksi kaikki saavat osallistua pieneen kasvimaa-aiheiseen työpajaan. Seikkailulle lähdetään Masuunilta lähtevän luontopolun alusta, jossa Norpas-vapaaehtoinen on ottamassa yleisöä vastaan. Polulla matkataan pienissä enintään viiden hengen ryhmissä, joita lähtee liikkeelle noin 10 minuutin välein. Alle 10-vuotiaat lapset kulkevat mielellään vain aikuisten mukana.

Outi Sippola on nukketeatteritaiteilija, joka mielellään lähtee kokeilemaan uusia ideoita ja nauttii nukketeatterin rajattomista ulottuvuuksista. Tällä kertaa väistyä saavat seinät ja tarinapolku tapahtuu kokonaan ulkotilassa Taalintehtaan Ruukinmuseon upeassa miljöössä. Luonnosta, tarinoista ja seikkailuista innostuva Sippola tuo nukketeatteritaiteen monimuotoisuutta esiin tarinapolullaan myös perinteisen nukettajan puuttumisella. Polku koostuukin yleisön tarkastelulle ja tutkimiselle jätetyistä installaatiomaisista minikohtauksista.

Lisa Roberts: Continuum – Kontinuum – Jatkumo

Teoksen julkistus on perjantaina 4.8. 16:00

Sagalund on vuonna 2017 mukana kymmenen lastenkulttuurikeskuksen yhteisessä suuressa Rajoja Rikkovat Residenssit -hankkeessa ja Kemiöläisen taiteilija ja tuottaja Lisa Robertsin Jatkumo, on osa hanketta.  Roberts työskentelee yhdessä entisen ruukin työntekijän ja metalliosaajan Robert Salosen ja hänen Sanvatek firmansa kanssa. Prosessiin osallistuvat myös taalintehtaalaiset lapset ja nuoret. Lisa työstää kaksi taideteosta, jotka saavat inspiraationsa Taalintehtaan tehtaalla valmistetusta valssatusta langasta ja ajan jatkumosta. Toinen teos tulee olemaan kestävyyttä vaativa teräslangasta tehty interaktiivinen peli ja toinen suuri hiilipiirros purjekankaalle.

Yleisösauna, Gamla bastun, 10 E / krt

Masuunintie 2 A 9. Liput ovelta, 
 pe 17-20, la 13-20, su 10-17.Kuppaus, 80 E / hlö, pe 10-17, la 9-13

Maksu vain käteiselle. Ennakkovaraukset: marit.kivela@gmail.com

 

Ruukin kävely, lauantaina klo 14-15

Lähtö Magasinet 1845:n edestä. Ruukinmuseon Hans Ginlundin opastamana, ilmainen