Verstas, lauantai 5.8. 19:00–02.00
Helinä Tanner
Samuli Tanner

Harvakseltaan keikkaileva Tiiu Helinä (Helinä Tanner) tulee Norpakseen duo-kokoonpanolla veljensä Samuli Tannerin kanssa. Tiiu Helinä nousi kotimaisen musiikkikentän suurempaan tietoisuuteen viisi vuotta sitten julkaistun Veli-albumin myötä. Pienemmissä elektronisen musiikin piireissä Tiiu Helinää oli saattanut törmätä kuitenkin jo vuosia aikaisemmin veljensä Samulin Clouds-yhtyeen keikoilla esittämässä omia kappaleitaan. Nyt Norpaksella on ilo ja kunnia nostaa tämä omaperäinen ja sykähdyttävä yhtye Verstaan lauantain illan lavalle.

Tiiu Helinän lyriikoissa on kansanmusiikkivaikutteista kerrontaa ja poljentoa melankolisella melodialla. Kauneus, haikeus ja lohduttomat tarinat ovat välittömästi läsnä Tiiu Helinän musiikissa. Laulun taustalla soi ja rätisee kauniin maalaileva ja syvälle painuva elektroninen äänimaisema. Soundi on ajattomalla tavalla orgaaninen ja elektroninen, eikä vastaavaalla tavalla kansanmusiikkia ja elektronista musiikkia yhdistelevää yhtyettä ole toista. Omaperäisyys ja kotikutoisuus leimaavat vahvasti Tiiu Helinän musiikkia.

Musiikin luontevuus ja ajattomuuden tunne ovat läsnä Tiiu Helinän kappaleissa, joissa orgaaninen käsityöläisasenne kohtaa elektronisen äänimaailman.