Verstas, perjantai 4.8. klo 19:00-02.00
Huuliharppukvartetti
Eero Turkka 
Eero Grundström 
Jouko Kyhälä
Pasi Leino

Sväng on suomalainen huuliharppukvartetti, joka soittaa pääasiassa omaa tuotantoaan, mutta on soittanut myös mm. Sibeliusta ja Chopiniä. Vuonna 2003 perustettu yhtye on  julkaissut useita levyjä.

“Svängin musiikki on hankalasti määriteltävissä. Yleensä se lasketaan pyöreästi maailmanmusiikkiin kuuluvaksi, mutta yhtä hyvin sieltä löytyy kappaleita moneen kategoriaan. Alkuaikoina yhtyeen mainosteksteihin liitettiin Saksassa sanoja tango, ragtime ja jopa samische joik.Yhtye on kuitenkin pysynyt svängismin ilosanomaa levittävänä huuliharppukvartettina, eikä laulua ole ainakaan toistaiseksi luvassa jatkossakaan. Eikä myöskään joskus ehdotettuja lyömäsoittimia. Hyvä niin. Svängismiä tarvitaan hoitamaan vaurioituneita sieluja elämän ahdingossa”, kirjoitta Sauli Heikkilä yhtyeestä Kansanmusiikki -lehdessä.

Eero Turkka – kromaattiset ja diatoniset huuliharput
Eero Grundström – kromaattiset ja diatoniset huuliharput
Jouko Kyhälä – harmonetta, kromaattiset ja diatoniset huuliharput
Pasi Leino –bassohuuliharppu

Eero Turkka aloitti huuliharpunsoiton pienenä poikana innostuttuaan bluesista. Hän päätyi opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan kansanmusiikin osastolle, mistä hän valmistui 2006. Huuliharppujen lisäksi Turkka soittaa lukuisia muita soittimia sekä laulaa.

Eero Grundström on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta 2008 valistunut monitaitoinen muusikko, säveltäjä ja opettaja. Huuliharpun lisäksi Grundström soittaa mm. harmonia ja muita kosketinsoittimia.

Pasi Leino on Svängin virkaiältään vanhin huuliharpunsoittaja. Leino toimi pitkään bassohuuliharpistina Suomen tunnetuimmassa huuliharppuorkesterissa, Raimo Sirkiän huuliharppuyhtyeessä.

Jouko Kyhälä valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuonna 1999 ja Taiteiden tohtoriksi huhtikuussa 2007 aiheenaan ’huuliharpun taipuisat kasvot’. Kyhälä on monialainen muusikko, joka on työskennellyt myös mm.  teatterimuusikkona ja filmimusiikin tekijänä.