Masuuni, sunnuntaina 6.8. 12:00–12:30
Kirjeitä Thessalonikista

Äiti ja tytär haluavat vielä kerran palata talven ja kevään aikana käymäänsä kirjeenvaihtoon Kreikan Thessalonikin ja Kemiönsaaren Pedersån välillä. Sanojen lisäksi terveisiä saaristomaasta toiseen tuovat huilun sävelet ja tanssin liikkeet.

Melissa Petters (s.1994) aloitti pilliin puhaltamisen Kemiönsaarella, Musiikkiopisto Arkipelagissa. Nokkahuilut ja poikkihuilu kulkivat lukiovuosiin asti rinnakkain, kunnes tuli aika valita, ja poikkihuilu vei mennessään. Keväällä 2015 Melissa valmistui Turun konservatorion ammatilliselta perusasteelta huilu pääaineenaan ja pop-jazz-laulu sivuaineenaan. Sieltä opinpolku kuljetti Turun yliopistoon luokanopettajaksi lukemaan ja iltaisin muskaritätinä nuoria muusikonalkuja paimentamaan. Tulevaisuudessa Melissa haaveilee ammatista soittavana, laulavana ja tanssivana luokanopettaja, ja hänen sydäntään lähellä onkin juuri tanssin ja musiikin yhdistäminen. Vaihto-opiskelukevät 2017 Kreikan Thessalonikissa toi mukanaan uusia tuulia varsinkin omaan tanssijuuteen sekä luovan tanssin ja musiikin opettamiseen.

Marianne Petters on Melissan äiti ja kemiönsaarelainen tanssitaiteilija. Valmistuttuaan tanssijaksi Dresdenin Palucca-koulusta hän työskenteli ensin Geran kaupunginteatterissa Saksassa balettiryhmässä. Joulukuusta 1995 lähtien Pettersin perhe on asunut Pedersån vanhassa kansakoulussa Kemiönsaarella. Marianne toimii Arkipelag-opiston tanssinopettajana opettaen modernia ja luovaa tanssia 4-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille.Marianne pyrkii tuomaan tanssia ihmisten luo sinne, missä he luonnostaan kokoontuvat yhteen (päiväkodit, vanhainkodit, koulut, kirjastot…) Myös yhteistyö muiden alojen taiteilijoiden kanssa on lähellä Mariannen sydäntä.