Verkstan, fredag 4.8. kl  19:00–02:00

Adele Sauros – saksofonit
Mikael Saastamoinen – kontrabasso
Erik Fräki – rummut

Katu Kaiku julkaisi debyyttialbuminsa Tokyo/Kuopio keväällä 2016. Yhtye oli Suomen Young Nordic Jazz Comets edustaja 2015.

Katu Kaiku sai alkunsa kesällä 2013, kun kolme nuorta muusikkoa kantoi soittimensa ensimmäistä kertaa yhdessä Kaisaniemen puistoon. Kadulla löytynyt keskinäinen luottamus innosti kokeilemaan muutakin kuin jazzstandardeja, ja kesän päätyttyä yhtye jatkoi sisätiloissa keskittyen omaan materiaaliin ja yhteisen vapaan ilmaisun etsimiseen.

Katu Kaikun uniikki yhtyesoundi koostuu kollektiivisesta läsnäolosta, riskeistä, kontrasteista ja kuulaista melodioista. Äänen ja tunnelman liittoa, jonka Katu Kaiku loihtii on kuvattu ”lastujazziksi”. Se sisältää pieniä tunnelmallisia kertomuksia, jotka jättävät myös tilaa improvisoinnille. Yhtyeen eloisa musiikki muodostuu, kun erilaiset musiikilliset näkemykset törmäävät rajusti ja luovat yhteisen tilan, joka on avoin muusikoiden vapaille tulkinnoille. Saksofonisti Adele Sauroksen itsevarma ääni inspiroi energistä rumpalia Erik Fräkiä luomaan tekstuureja, joita kontrabasisti Mikael Saastamoinen värittää ja venyttää.

Katu Kaikun ilmaisu ammentaa vaikutteita bebopista, free jazzista, populaarimusiikista, vuodenajoista ja katujen tarinoista. Katu Kaiku on soittanut kaduilla, klubeilla ja festareilla pääasiassa itsenään, mutta on tehnyt yhteistyötä myös suomalaisten jazztaiteilijoiden, kuten Verneri Pohjolan, Teemu Viinikaisen ja Seppo Kantosen kanssa. Katu Kaiun ensimmäinen levy Tokyo/Kuopio julkaistiin keväällä 2016 ja se onkin kerännyt rutkasti kiitosta niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Yhtye on esiintynyt myös ulkomailla Hollannin Groningenissa, Norjassa Trondheimin jazz festareilla ja Barcelonassa.

”Yhtyeen musiikissa on myös ristiriitoja ja särmää, kuten hyvässä taiteessa useimmiten, mutta pääsääntöisesti tummaksi värittynyt sointipinta ja rauhalliset kehittelyt synnyttävät seesteisen ja samalla taiteellisesti hyvin kypsän vaikutelman.” -Pentti Ronkainen, Suomijazz

”bändi osoittautui erittäin monipuoliseksi ja raikkaaksi bändiksi joka taipui persoonallisesti moniin erilaisiin tyyleihin Black Motorin suuntaan kurottavasta kokeellisuudesta melodisempaan jazziin Mopon mieleentuovan konstailemattoman ennakkoluulottomuuden ollessa koko ajan mukana.” -Jazzpossu