Garden of vigilance

Masuuni, lauantai 5.8. 14:45-15:15

Garden of vigilance – musiikki-nykytanssi -esitys (FIN/FRA/NO)

 

Voima, Risu, Halttunen, Schuijt, Myhr: Garden of vigilance – musiikki-nykytanssi -esitys (FIN/FRA/NO)

Suomalais-ranskalais-norjalainen musiikki-nykytanssi -kokoonpano esiintyy lauantai-iltapäivässä varta vasten Norpakseen valmistetulla esityksellä. Esityksen koreografina toimii Soile Voima, joka on myös yksi tanssijoista. Muut tanssijat ovat Orfee Schuijt (FRA), Liisa Risu ja Satu Halttunen. Musiikista vastaa norjalainen Kim Myhr kitarallaan. Esitys tapahtuu masuunin raunioilla ja sitä ympäröivässä luonnossa.

Esitys on musiikkia ja nykytanssia yhdistelevää improvisaatiota, missä tanssijat ja muusikko käyvät dialogia ympäristön ja toistensa välillä.”Ympäristön voi tulkita kokonaisuutena, kuin elävänä massana, joka pitää sisällään kaiken ja jossa kaikki on samanarvoista.  Elementtejä ja impulsseja on rajattomasti. Tanssijat tulkitsevat tuntemuksia joita ympäristön impulssit aiheuttavat heissä. Tanssijat muuttavat ne liikkeeksi ja muusikko ääneksi.”

Voima tekee esitykseen scoren eli suuntaa-antavan käsikirjoituksen joka ohjaa esiintyjiä kohtauksesta ja teemoista toiseen. Esityksen luonteen mukaan score antaa kuitenkin vain ehdotuksia joita ei ole pakko noudattaa.

”Esitys vaatii esiintyjiltä jatkuvan uudelleenmuokkautumisen, herkkyyden sekä valppauden. Se myös edellyttää ottamaan vastaan kaiken hetkessä, hyväksymään asioiden ja tilanteiden hetkellisyys. Kaikkeen ei ehdi eikä tarvitse tarttua. Kyseessä on kuin eräänlainen liikkuva meditatiivinen tila.”

Soile Voima, Orfee Schuijt, Liisa Risu, Satu Halttunen ja Kim Myhr Masuunilla lauantaina kello 14:45. Esityksen jälkeen voi jäädä taiteilijoiden kanssa keskustelemaan esityksestä, menetelmistä tai nykytanssista yleisesti.

Esitys on saanut Pohjoismaisen kulttuurirahaston Opstart-avustuksen.