Verstas, lauantai 5.8. 19:00–02.00
Paul Fuster
Sara Fontán
Edi Pou

Espanjalainen yhtye Big Ok on kolmen hyvin erilaisen musiikillisen originellin muodostama ryhmä. Laulaja-lauluntekijä ja itseoppinut soitinrakentaja Paul Fuster syntyi Minnesotassa USA:ssa, mutta muutti jo nuorena New Yorkiin opiskelemaan rummunsoittoa ja sitten muita soittimia. Kahdenkymmenenviiden vuoden kulkurin ja muusikonuran jälkeen hän päätti muuttaa rauhoittumaan Eurooppaan, jossa muutenkin usein keikkaili, äitinsä kotiseudulle Cardonan kylään, Kataloniaan.Viulisti Sara Fontánilla on klassinen viulunsoiton koulutus, mutta hän on tehnyt jo vuosia uraa improvisoijana ja performanssitaiteilijana soolona ja useiden rock-kokoonpanojen kanssa. Perkussionisti Edi Pou on kiertänyt arvaamattoman ja improvisaatioon vahvasti nojaavan Za!-bändin toisena puoliskona viittä mannerta viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Puolitoista vuotta sitten kolmikko kokoontui ensimmäistä kertaa yhdessä Fusterin kotiin. He improvisoivat kolme päivää lähes tauotta, minkä jälkeen päättivät, että uusi bändi on syntynyt. Kuukausi sen jälkeen he tekivät ensimmäisen keikkansa, ja julkaisivat maaliskuussa 2017 ensimmäisen levynsä.

Ryhmän soundi on omaperäinen, mitäpä muuta siitä voisi sanoa. Fuster soittaa itse suunnittelemaansa rakentamaansa soitinta, bataraa, Sara prosessoi viulunsa ääniä lukemattomien efektipedaalien kautta, ja Edin rummuissa on lisänä muun muassa rikkinäisiä symbaaleja ja paistinpannuja.