Barbora Xu: Guzheng recital | Alku ja loppu: Sisu | Brew 44, jazzduo | Sami Myllymäki: Paroonien Finlandia | Ambient Jams

 

Barbora Xu: Guzheng recital
Bio Pony,  perjantai 4.8. klo 14:00, avajaiset
Takkirautavalimo,  perjantai 4.8. klo 17:00-20:00, Paella-konsertti

Muusikko ja säveltäjä Barbora Xu  yhdistelee aasialaista ja eurooppalaista musiikkia omaperäisellä tavalla.  Hän  on perehtynyt mm. Kiinan ja Taiwanin alkuperäiskansojen kulttuuriin ja musiikiin. Norpas festivaaleilla Xu soittaa noin 2500 vuotta vanhaa kiinalaista intsrumenttia (sitraa) Guzhengia (古箏) . Tämä 21 kielinen soitin viritetään yleensä pentatooniseen asteikkoon ja Xun tulkitsemana mm. tutut suomalaiset kansansävelmät saavatkin aivan uuden sävyn.

Alku ja loppu -teatteri: Sisu
Bio Pony,  perjantai 4.8. 16:00-16:40, ilmainen

Performanssi ja  live installaatio Sisu; on  suomalaisen Ruut Luodon ja kolumbialaisen Julian Guerra Ortegan teatteritaiteenmaisteritutkinnon lopputyö Lontoon Royal Central School of Speech and Dramassa.  Tässä taiteellisessa lopputyössään he tutkivat kielellisen kääntämisen rajallisuutta ja kansallisuuden tavoittamista muilla kulttuurisilla keinoilla. Esitys on ammentanut ideansa suomalaisesta ja kolumbilaisesta kirjallisuudesta.  Esityksessä käytetään kolmea kieltä (suomi, espanja, englanti) ja sen arvioitu kesto on n. 40 min.

Esitystä ovat tukeneet Finnish Institute of Londonia ja TeleapART
theendandthebeginningtheatre.wordpress.com

 

kuva: Olli Salmela

Brew 44
Masuuni, lauantaina 5.8. klo 16:00–17:00 ilmainen

Brew 44 on  kitaristi  Lauri Sepon  ja laulaja-basisti  Mirka Kaarinan duo, jonka esittää sovittamiaan jazz-standardeja.  Ohjelmistoa maustaa myös soul sekä uudempi pop-jazz.

 

Paroonien Finlandia

Masuuni, lauantaina 5.8.klo 17:30–18:30, ilmainen

Turkulainen taiteilijakaksikko, Tommi Juutilainen ja Sami Myllymäki on tehnyt vuodesta 2014, ”Paroonit” -nimen alla performansseja,  joissa tartutaan huumorilla yhteiskunnallisiin aihesiin. Norpas festivaaleilla he esittävät kuvaelman 100-vuotiaan itsenäisen Suomen kunniaksi.

Ambient Jams – BSE featuring Thuoom ja Ifik LeMoigne
Takkirautavalimo, sunnuntai 15:00 –17:00, Paella-konsertti

Barque Sound Experiments, Paraislainen ääni/kuva/valo-combo kokoaa elektronisia ja akustisia ääniä, valoja ja projisoituja kuvia tilankokoiseksi kokonaisuudeksi. Vaihtuvassa kokoonpanossa tällä kertaa mukana Janne Lindgård (valot, projisoinnit,äänet) ja Tom Karlsson (äänet), sekä elektrotaitaja Thuoom ja didgeridoovelho Ifik LeMoigne.
JL ja TK ovat järjestäneet eri kokoonpanoilla seitsemän Ambient Evening-tapahtumaa ennen tätä. Thuoom, joka kuuluu peruskalustoon, harrastaa muutenkin kokeellista elektroakustista musiikkia, droneja sekä äänimaisemia (https://soundcloud.com/thuoom).
Ifik voidaan tuurilla kuulla mm Turun Tuomiokirkon läheisyydessä didgeridoolla, tiibettiläisillä kulhoilla tai muilla vempaimilla. Seuraavien taiteilijoiden kuvia tällä kertaa näytillä: Jocke Sumelius, Hans G Hästbacka, Lena Holmström, Satu Zwerver ja Tatu Lertola.
Improon pohjautuvassa tapahtumassa äänet, kuvat ja valot luovat katkeamaton kokonaisuus esityksen aikana. Tapahtumaan voi saapua koska tahansa, liikkua vapaasti, sekä poistua vapaasti. Tapahtumaan, joka on käynnissä yhtäjaksoisesti 15-17 , pyydetään muita artisteja ottamaan osaa ! Tästä mahdollisuudesta lisää infoa paikan päällä festarin aikana. Tanssijat, muusikot, performanssijat!